Скупштина ДКС

СКУПШТИНА ДКС, СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ, 25-26.МАЈ 2018.ГОДИНЕ

 

 

Обавештавамо Вас да је Председништво Друштва конзерватора Србије, на својој седници одржаној 20. априла 2018. године прихватило позив Завода за заштиту споменика културе града Новог Сада да се Скупштина Друштва одржи у Сремским Карловцима 25. и 26. маја 2018. године.

Организацијом Скупштине нашег струковног удружења Завод за заштиту споменика културе Града Новог Сада жели да обележи 35 година успешног рада на заштити културног наслеђа. Тематска област којој ће бити посвећен први дан скупштине биће свеобухватни међународни пројекти обнове и ревитализације културног наслеђа, са посебним освртом на потребу повезивања конзерватора различитих струка.

Другог дана, у оквиру редовног заседања Скупштине, одржаће се и Ванредна изборна скупштина на којој ће се бирати председник ДКС.

Више информација и детаљан програм можете преузети овде, а понуду хотела Дунав можете преузети овде.

 


Поштовани чланови Друштва конзерватора Србије,

У складу са чланом 44. став 5. Статута Друштва конзерватора Србије
стављају се на јавну расправу:

1. Предлог Кодекса Суда части
2. Предлог правилника о условима за покретањe и вођењe поступка пред
Судом части и условима под којима се могу изрећи мере

Молим вас да ваше примедбе, предлоге и сугестије за измену и допуну
наведених аката доставите најкасније до 24. маја 2018. године на e-mail:
office@dks.org.rs или на адресу: Друштво конзерватора Србије, Београд,
Ул. Радослава Грујића бр.11.

 

 


 

СКУПШТИНА ДКС 2017

 

 

На основу одлуке Председништва Друштва конзерватора Србије која је донета на својој 4. седници, заказује се редовна годишња Скупштина Друштва конзерватора Србије у Кладову (19320), дана 18-19. јуна 2017. године, са почетком у 15:00 часова у Хотелу ,,Aquastar Danube“, ул. Дунавски кеј бр. 1.

Дневни ред Скупштине ДКС можете преузети овде.

Записник са редовне годишње Скупштине ДКС која је одржана у Кладову 18 – 19. јуна 2017. године, можете преузети овде.

 

 


 

СКУПШТИНА ДКС 2016

 

 

 
 
 
Скупштина Друштва конзерватора Србије, Сирогојно (хотел Вива у Сирогојну), 10-11. јуна 2016. године, са почетком рада од 15:15h. 
На основу члана 43. став 3 Статута ДКС у погледу надлежности Председништва ДКС, као и члана 31., став 1, тачка 1. у погледу надлежности Суда части ДКС, достављају се радни материјали (предлози) ради скупштинске јавне расправе. 
Материјале за јавну расправу можете пронаћи овде:
 
 
 
 
 
 

 


 

 

СКУПШТИНА ДКС 2014

 

 

 


 

СКУПШТИНА ДКС 2013

 

 

Са Годишње скупштине Друштва конзерватора Србије 2013.
Обилазак цркве св. Николе у Куршумлији.

 

 
Годишња скупштина ДКС – редослед излагања – 
СТРАТЕШКИ ПРАВЦИ У ОБЛАСТИ ИСТРАЖИВАЊА И ЗАШТИТЕ КУЛТУРНИХ ДОБАРА

 

 


 

СКУПШТИНА ДКС 2012

 

 

Извештај са Годишње скупштине Друштва конзерватора Србије у Зрењанину, 2012.

ПОТЕНЦИЈАЛИ ИНДУСТРИЈСКОГ И ТЕХНИЧКОГ НАСЛЕЂА СРБИЈЕ

 

Редовна годишња Скупштина Друштва конзерватора Србије која је одржана u Зрењанину 8. i 9. јуна 2012. године, почела је поздравним говором министра културе Републике Србије Предрага Марковића, затим градоначелника града Зрењанина Милете Михајлова, директора Завода за заштиту споменика културе Зрењанин Игора Ковача и председнице Друштва Конзерватора Србије Снежане Јејић. Након уводног излагања етнолога Мирјане Ђекић из Покрајинског завода за заштиту споменика културе Нови Сад, у ком се осврнула на садашње стање али и потенцијале индустријског и техничког наслеђа у Србији, неопходној активнијој правној и физичкој заштити, јединственој терминологији и појмовнику, почео је први део Скупштине са излагањима и презентацијама учесника скупа. Заводи су појединачно презентовали индустријско и техничко наслеђе са територије своје надлежности.